Menu
Calităţile "Generaţiei Y” și atitudinea faţă de muncă

Calităţile "Generaţiei Y” și atitudinea faţă de muncă

„Milenialii”/ „Generaţia Y”/ „Generaţia De ce?”/ „Generaţia Net” (persoane născute între 1980 – 1999*),  rămâne una dintre cele mai studiate

cohorte de până acum. Toate generaţiile au așteptări diferite, trăiesc experienţe diferite, au valori de viaţă diferite și toate acestea le influenţează comportamentul și raportarea la mediul înconjurător, respectiv la muncă. Mai mult, generaţia Y, fiind caracterizată ca plină de contradicţii, este și una dintre cele mai studiate până în acest moment peste tot în lume.  


Ca oricare altă generaţie, milenialii sunt caracterizaţi de  serie de trăsături unice. Multe dintre ele am început să le observ în procesele de recrutare și selecţie în care sunt implicaţi candidaţi ce aparţin acestei generaţii. Observându-i, pot spune că sunt incredibil de conectaţi la tot ce înseamnă tehnologie. Având în vedere că angajez pentru industria BPO unde totul este despre tehnologie sau suport tehnic, aceștia reușesc să facă faţă testelor cu brio. Cel mai interesant test este cel prin care vedem viteza de scriere, unii reușind să atingă 90 de cuvinte pe minut si o acurateţe de 98% fără prea mare greutate chiar și atunci când tastează în limba engleză. Ca să aveţi termen de comparaţie, imaginaţi-vă că dactilografii tastează în medie între 50 și 80 de cuvinte pe minut. Având în vedere că acești candidaţi nu au deloc experienţă în muncă, unii provenind de pe băncile facultăţilor, rezultatul este unul impresionat. Din punct de vedere al personalităţii aceștia sunt mai optimiști și mai deschiși spre nou decât candidaţii din alte generaţii. Observaţiile au și temei știinţific, cercetătorii Kaylene Williams și Robert Page descriu milenialii în studiul „Marketing to the Generations ca fiind o generaţie ce crede că totul este posibil, o generaţie optimistă, orientată către rezultate și unde succesul este dat de viteza și de inovaţia cu care se fac lucrurile.

Înscrie-te acum la cursul de Recrutare și Selecție


În acest articol am preferat să aduc în lumină calităţile milenialilor întrucât în "ultimul timp" am observat tendinţa de a-i caracteriza ca fiind o generaţie leneșă, superficială și nededicată angajatorilor.  Cu toate cele spuse mai sus, întrebarea rămâne: „Au milenialii mai multe defecte sau mai multe calităţi?”. Deși îmi doresc să aflu răspunsul și la această întrebare, sunt foarte curioasă cum o să se raporteze generaţia Z (născuţi în anul 2000) la muncă. Nu am foarte mult de așteptat, o să-i cunosc în mai puţin de 1 lună.

Last modified onSunday, 03 December 2017 15:48
Rate this item
(3 votes)

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top