Menu
Care sunt cele mai bune tehnici de negociere?

Care sunt cele mai bune tehnici de negociere?

Eficacitatea unei tehnici de negociere depinde de mai multe variabile. În primul rând trebuie să înțelegem că fiecare tehnică de negociere trebuie adaptată în

funcție de context. Nu vom găsi niciodată două scenarii de negociere identice chiar dacă s-ar purta între aceiași parteneri și prima dată și a doua oară. O negociere este influențată de emoțiile pe care le trăiești și cât de bine reușești să le controlezi, de stilul tău de negociere, de stilul partenerului de negociere, de miză, de locul unde se poartă negocierea, etc.

În funcție de stilul de negociere pe care îl ai (vezi aici cum îți poți identifica stilul de negociere), vei alege acele tehnici de negociere care ți se potrivesc. Dacă vrei să ajungi un profesionist și să jonglezi cu un întreg arsenal într-un proces de negociere, trebuie să admiți că ai nevoie de foarte mult exercițiu.

Tehnologia zilelor noastre ne oferă acces la foarte multe informații, faptul că vei citi 10 sau 100 de tehnici de negociere s-ar putea să nu te ajute foarte mult într-o negociere. Abilitățile de negociere nu se deprind prin citire ci prin exercițiu. La cursul de negociere organizat în Iași ne centrăm pe zona practică, pe jocuri de rol care să te ajute să înțelegi cât mai bune cum funcționează tehnicile de negociere și cum să le aplici în procesul de negociere.

Într-un articol precedent am prezentat 3 tehnici de negociere, care, exersate corect, ar putea să vă aducă plus valoare în negociere. Te invităm la cursul de negociere și influențare să le exersăm împreună.

Last modified onWednesday, 07 February 2018 20:07
Rate this item
(3 votes)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top