Menu
Unde apare negociere în procesul de vânzare?

Unde apare negociere în procesul de vânzare?

Este general acceptat faptul că negocierea este prezentă în mai toate aspectele vieții noastre, mai ales când discutăm despre realizarea unei vânzări. Nu este

obligatoriu ca în orice vânzare să existe negociere, sunt situații în care cumpărătorul consideră produsul sau serviciul oferit de vânzător ca având un preț rezonabil și atunci vânzarea se poate încheia fără negociere.
Totuși, în majoritatea situațiilor negocierea va interveni în procesul de vânzare, ajungând să fie chiar instrumentul de bază în încheierea vânzării. Ca să înțelegem mai bine unde intervine negocierea în vânzare și în ce condiții, vă propun să urmărim schema de mai jos:


Negocierea este posibilă doar în situația în care sunt îndeplinite două condiții simultan: trebuie să existe un interes manifestat de client sau intuit de vânzător și trebuie să existe o diferentă în privința prețului, a condițiilor contractuale, etc. Fără existența acestor condiții negocierea nu poate exista, fără existența primei condiții vânzarea nu poate exista.


Negocierea și vânzarea sunt stâns legate din prisma faptului că vânzarea va merge până la confirmarea inițială “Sunt de acord să cumpăr” în timp ce negocierea ne va ajută să stabilim în ce condiții confirmarea inițială se transformă într-un angajament.
Odată ce am intrat în zona de negociere este foarte important modul în care ne construim argumentația. De cele mai multe ori suntem tentați să credem că un discurs convingător este unul rațional și logic. Ei bine, argumentația se construiește doar parțial pe logica și raționalitate întrucât un rol important îl joacă și zona emoțională.

Despre modul în care construim argumentația vom discuta la cursul de negociere pe care îl organizăm și la care te poți înscrie accesând pagina http://pro-training.ro/contact/formular-inscriere-curs

Rate this item
(1 Vote)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top