Menu
O zi din viaţa unui recrutor

O zi din viaţa unui recrutor

Prezentarea unei zile din viaţa unui recrutor nu este o sarcină ușor de îndeplinit întrucât, de cele mai multe ori, nici o zi nu se aseamănă cu cealaltă.

Fie că este vorba despre interviuri telefonice sau faţă-în-faţă, de feedback-uri ce trebuie oferite la timp sau de ședinţe la care trebuie să participe, viaţa unui recrutor este o cursă contra-cronometru pentru găsirea celui mai bun candidat. Și cum nici o cursă nu începe fără un plan bine stabilit, recrutorul începe cu o documentare minuţioasă despre noua poziţie ce trebuie să o ocupe într-un timp stabilit (de cele mai multe ori unul record ). Astfel, recrutorul își pregătește prima mișcare verificând fișe de post și asigurându-se că înţelege pe deplin profilul candidatului ideal în raport cu sarcinile și responsabilităţile poziţiei.

Dacă vrei să descoperi și mai mult din provocările unui recrutor, Pro-Training Solutions te invită la cursul „Recrutare si selecție de la A la Z”.

Abia după ce primul pas a fost îndeplinit acesta lansează anunţul de recrutare în piaţă. Nici această acţiune nu este lăsată la voia întâmplării, recrutorul se asigură că mesajul transmis către potenţialii candidaţi este unul corect, complex, creativ, clar și atractiv. De asemenea, recrutorul trebuie să se asigure că a ales canalul potrivit de recrutare. Dacă sunt candidaţi ce au aplicat, recrutorul începe primul pas în procesul de selecţie – interviul telefonic. Dacă nu există candidaţi ce aplică, recrutorul iese la vânătoare , încercând să găsească pe mai multe canale cel mai potrivit candidat pentru poziţia ce trebuie să o ocupe.

Pentru că ne place să privim în lumina pozitivă, cel mai probabil la acest moment o sa avem deja candidaţi pe care îi invităm la interviul faţă-în-faţă. Acesta este momentul în care recrutorul își ascute toate simţurile și scoate la înaintare cele mai potrivite tehnici de intervievare. Dacă pasul prezentat anterior se dovedește a fi unul fructuos, înseamnă că recrutorul se va afla în etapa în care trebuie să ia o decizie. Teoria spune că procesul decizional este unul dificil, iar practica se dovedește a fi chiar chinuitoare pentru viaţa recrutorului. În această fază omul de resurse umane trebuie să decidă câștigătorul sau, mai bine spus, persoana ce trebuie să aducă plus valoare companiei.


Pentru că în procesul de selecţie nu sunt mereu câștigători, recrutorul este și mesager al veștilor rele (din experienţă: un recrutor frânge mai multe inimi decât un donjuán). Drept urmare, mesagerul trebuie să formuleze un feedback care să-l ajute pe candidat să se îmbunătățească pentru următoarele procese de selecţie.

Desigur, ziua unui recrutor nu se oprește niciodată după ultimul pas. Acesta o poate lua mereu de la capăt atunci când lucrurile nu se dovedesc a merge strună. Viaţa unui recrutor înseamnă oameni noi, personalităţi interesante, termene limită, target-uri, ședinţe, muncă de convingere, tehnici de vânzare, ore în șir de ascultare activă și multe alte provocări.


Last modified onSunday, 21 January 2018 16:15
Rate this item
(1 Vote)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top